Skip to content

Projecten

Hieronder vind je een overzicht van de projecten waaraan ik heb meegewerkt.

Dichters van Wacht

In tijden zonder aanraking, op momenten van aarzelend leven, hebben we meer dan ooit nood aan geraakt worden. Woorden zijn daartoe in staat. En ze zijn veilig, zeker als ze via een telefoonlijn zachtjes landen in je oor. Omdat poëzie de kracht heeft om te ontroeren en te verbinden, lanceerde verb(l)ind tijdens de paasvakantie van 2020 – en dus in volle coronacrisis – Dichters van wacht. Wie het nummer belde, werd via een poëtisch keuzemenu doorgeschakeld met een dichter en genoot van een gesprek, een gedicht, even samen stilstaan.

Voor meer info: https://verblind.be/samen-dichter/

Klimaatdichters

Klimaatdichters is een snel groeiende beweging van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars. Naar het voorbeeld van Poets for the Planet strijden we met poëze in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld.

Ons manifest vind je hier: https://www.klimaatdichters.org/in-woord

Beluister hier ‘donkere aarde’: https://www.youtube.com/watch?v=AOhPOI5viv4

Peep soul

‘Peep Soul’ is een samenwerking tussen fotograaf Andries Vervaecke en dichteres Shari Van Goethem. De foto’s hebben de dichteres in het voorjaar 2017 – na een periode van lang niet meer te hebben geschreven – weer in de armen van de poëzie gedreven. De naam van de reeks verwijst naar het intieme, bijna voyeuristische karakter van de foto’s en gedichten. Met het werk hebben ze de kwetsbare binnenkant van een aantal mensen naar buiten gebracht. De reeks verscheen in Poëziekrant 2, maart-april 2018, jaargang 42.

Mira II

niet het breken. wel het lijmen. het
ongeboren blijven. het blijven

en opnieuw

het opnieuw niet
het einde

een einde als een giechelend meisje
lief klein giechelend

EINDE

als een punt tussen punten
die zich op gelijke afstand

rond een leven leggen

e
-Shari Van Goethem-

 

Foto bovenaan: (c) Sophie Nuytten